Ko se krije iza bloga?

“..ali će u kukama slova ostati nešto od onoga što je bivalo u meni, pa se više neće gubiti u kovitlacima magle, kao da nije ni bilo, ili da ne znam šta je bilo. Tako ću moći da vidim sebe kakav postajem, to čudo koje ne poznajem, a čini mi se da je čudo što uvijek nisam bio ono što sam sad.” Mesa Selimovic

Jednostavna, easy-going, introvertna, ljubiteljica putovanja, horoskopa, yoge i prirode. Zovem se Dijana, rodjena Sarajka, sa trenutnom adresom u Dubaiju. Nakon zavrsenih Master studija, 2012. godine napustam BiH i odlazim na kruzer gdje provodim dvije godine radeci i putujuci oko svijeta.

U februaru 2015. godine se selim u Dubai gdje i danas radim i zivim.

Ideja bloga je da zabiljezim uspomene na mjesta koja sam vidjela i posjetila i da podijelim emocije i razmisljanja sa ljudima slicnih gledista i stavova.

Mozda nekome posluzim i kao inspiracija da krene u svijet, da prati svoje snove, da putuje, da siri vidike i upoznaje drugacije ljude i kulture. Zemlja je divna i ogromna i toliko je prelijepih mjesta na njoj da je velika steta ostati samo na jednom mjestu zarobljen u svojim predrasudama i formiranim, (ne)rijetko pogresnim stavovima i pogledima.

Osim putovanja pisat cu i o prirodi i o njenoj vaznosti za tijelo i dusu covjeka. Moja velika ljubav je i planinarenje i nadam se da cu kroz par godina zivjeti negdje gdje cu imati vise mogucnosti biti aktivna i provoditi sto vise vremena u dodiru sa prirodom i njenim ljepotama.

Za sva pitanja mozete me kontaktirati na:

dijana.mirojevic@hotmail.com ili putem socijalnih mreza 🙂